La Campanya contra la Fam de Mans Unides se centra enguany en el tema de les desigualtats. A Mans Unides, des dels seus inicis, van entendre que entre les causes de la fam hi ha la desigualtat que caracteritza el nostre món. Una desigualtat que impedeix que tots els éssers humans, sense cap distinció, puguin gaudir dels seus drets fonamentals. Una desigualtat que no sols és econòmica, sinó que limita les opcions i oportunitats de les persones per tenir una vida digna.

Per aquest motiu, cal transformar les estructures que perpetuen aquestes diferències i afavorir l’accés i la participació de tots en el desenvolupament de la humanitat com a projecte comú. Sobretot en aquest moment, en què la humanitat enfronta un repte global, la pandèmia de la Covid, que ha agreujat les conseqüències de la desigualtat.

La campanya 2023 va ser presenta a nivell estatal el passat dimarts 7 de febrer en una roda de premsa a la seu de l’Asociación de la Prensa de Madrid, amb la intervenció de Cecilia Pilar, presidenta de Manos Unidas i els testimonis de Dário Bossi, missioner combonià al Brasil., i Virgina Alfaro, missionera laica vicenciana a Angola.

Amb aquesta nova Campanya Mans Unides inicia un procés de cinc anys, en el qual s’aniran relacionant les seves propostes amb els diferents objectius de desenvolupament sostenible proposats per la comunitat internacional. D’aquesta manera Mans Unides s’uneix al projecte comú de fer d’aquest món un lloc més humà, equitatiu i just per a tothom, promovent un desenvolupament sostenible i inclusiu.

Et recomenem