El dia de la festa de S. Francesc d’Assís, el Papa Francesc va fer pública la tercera encíclica del seu pontificat amb el títol “Fratelli Tutti” sobre la fraternitat i l’amistat social.

El text de l’encíclica va ser signat a Assís, el 3 d’octubre, després de la celebració de l’eucaristia presidida pel papa Francisco amb la comunitat franciscana. Aquesta encíclica és la tercera del seu pontificat, després de Lumen Fidei, sobre la fe, publicada el 29 de juny de 2013, i Laudato Si’, sobre la cura de la casa comuna, el 24 de maig del 2015.

L’escrit el comença el Papa amb l’expressió Fratelli tutti, que és la que usava sant Francesc d’Assís per adreçar-se a tots els germans i germanes i proposar-los una forma de vida amb el regust de l’Evangeli. De fet, la fraternitat i l’amistat social són les vies indicades pel Papa per construir un món millor, més just i pacífic, amb el compromís de tothom: pobles i institucions. En ella reafirma amb força el no a la guerra, la globalització de la indiferència, comenta el model del bon samarità i posa com a exemple de “germà universal” el beat Carles de Foucald, entre altres.

Podeu llegir íntegra l’enclíclica Fratelli Tutti en aquest enllaç.

Entre les múltiples síntesis que ja hi circulen, us proposem el resum publicat a Vatican News.