Un any més, i ja son 18, s’han realitzat les Jornades per a preveres i diaques de la diòcesi, com a espai de formació, convivència i espiritualitat, acollits al monestir de Montserrat.

Van participar una quarantena, al llarg dels tres dies, de dilluns 13 a dimecres 15 de febrer. La reflexió va girar entorn el document «El Déu fidel manté la seva aliança» (DT 7,9) – Instrument de treball pastoral sobre persona, família i societat de la CEE, publicat el mes de gener, i va ser conduïda per dos filòsofs, docents universitaris: Lluis Font i Espinós i Josep M. Esquirol Calaf. En les seves ponències, van tractar sobre els grans desafiaments del món actual, com ara les ideologies i els populismes. Els moments de diàleg amb ells van ser molt rics, un espai per aprofundir encara més la recerca de veritat que es percep en tantes persones, sovint allunyada de la fe, i l’experiència vital de l’encontre amb Jesús, camí, veritat i vida.

Al matí de l’últim dia, el P. Bernabé Dalmau, osb, va compartir amb els presents les aportacions a l’espiritualitat sacerdotal a partir del  llibre Columba Marmion, cent anys de llegat espiritual.

Aquests tres dies a Montserrat van comptar també altres moments, com ara la participació a la litúrgia amb la comunitat monàstica i espais de diàleg amb el pare abat. El bisbe Agustí no va poder assistir presencialment per la coincidència amb visites mèdiques, però va participar telemàticament en un moment de col·loqui amb els diaques i preveres presents a Montserrat.     

Et recomanem