El dissabte 6 d’abril passat, va tenir lloc, a la parròquia de Sant Pere i Sant Pau del Prat de Llobregat, la segona trobada de la xarxa d’Ecoparròquies organitzada per Justícia i Pau. Hi van participar una quarantena de persones de diferents indrets de Catalunya, com per exemple d’Arenys de Mar, Sabadell, Sant Joan Despí, Molins de Rei, Barcelona i El Prat de Llobregat.

La trobada va començar a les deu del matí amb una pregària preparada per l’equip d’Ecoparròquies del Prat de Llobregat. A continuació, en Joan Carrera va fer una xerrada sobre “Créixer d’una altra manera” i va fer qüestionar, a tots els presents, que el progrés, si no s’acompanya d’una millor qualitat de vida per a les persones, realment no és progrés. Els recursos són limitats i els hem de fer servir amb seny, independentment de l’abast que es tingui d’ells. Com a exemple, Mn. Carrera, va comentar que un americà necessitarà més aigua i electricitat per viure que un africà.

Durant el col·loqui amb el ponent, es va parlar de la paradoxa que hi ha respecte a les persones que després de posar-se plaques solars, com tenen a l’abast més electricitat, n’augmenten el seu consum.

També va haver-hi un intercanvi d’experiències on el grup d’Ecoparròquies del Prat de Llobregat va mostrar les diferents activitats que havia portat a terme fins ara. De la seva banda, el rector, Mn. Josep Torrente, va explicar l’experiència de la instal·lació de plaques solars a la teulada de les esglésies de Sant Pere i Sant Pau, i Mare de Déu de la Mercè.

Abans de dinar, els participants es van presentar i van explicar les accions que havien dut a terme als seus grups.

Després de dinar, una vintena de persones, es van desplaçar fins als espais naturals del Delta de Llobregat i es va fer una dinàmica-pregària en petits grups al voltant del sentit de l’aigua. Els participants van gaudir de l’espai, de l’albirament de tot tipus d’aus de delta: flamencs, ànecs, cabussons, etc., i també dels animals estrella, els cavalls, a la vegada que tots els assistents anaven reflexionant i pregant.

Et recomanem