El diumenge 18 de febrer passat, coincidint amb el primer diumenge de Quaresma, se celebrà el I Aplec de les parròquies de l’Arxiprestat de Vilafranca del Penedès.

Aquesta nova proposta pastoral s’emmarca en el context del sínode de l’Església universal, que ens convida a “fer camí junts”, i de l’objectiu diocesà del nostre bisbat de Sant Feliu de Llobregat, que té per lema “Cridats a ser Poble”.

Es tractava, doncs, d’una convocatòria a tots els fidels de les parròquies per fer una trobada conjunta que ajudés a fer comunitat i sentir-nos poble de Déu que fa camí en aquest territori. Hi van participar unes 150 persones, provinents de la majoria de les 30 parròquies que configuren aquest arxiprestat.

L’Aplec tingué lloc a la parròquia de Santa Margarida i els Monjos, i començà a les 17.00 h amb una benvinguda i presentació de l’acte a l’interior de l’església. Després, a les 17.30 h, com a activitat principal de la trobada, i coincidint amb l’inici del temps de Quaresma, es va fer un Viacrucis pels espais exteriors, amb el Sant Crist de la parròquia dels Monjos, presidit per l’arxiprest mossèn Joan Ramon Bullit i amb la participació dels Portants de Vilafranca del Penedès, Torrelles de Foix i Sant Martí Sarroca.

Cal destacar que les 14 estacions les van llegir representants de les diferents parròquies. 

Després del Viacrucis, a les 18.30 h, hi hagué un refrigeri amb rosquilles del monestir de la Mare de Déu del Carme, i l’Aplec acabà a les 19.00h, amb la satisfacció de tots els participants.

Et recomanem