El dissabte dia 4 de juliol, les tres Delegacions de Missions de la Província Eclesiàstica de Barcelona van celebrar la setzena Eucaristia Missionera.

 

Segons les delegacions de Missions de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa, «el principal objectiu d’aquesta trobada és valorar el treball incansable dels missioners i missioneres al servei de les missions en distints llocs del planeta i que té com a recompensa donar a conèixer el missatge de Jesús, en especial als més pobres i desvalguts. Aquesta activitat –continuen– ajuda als missioners a seguir conservant el contacte amb l’Església que els va enviar i reforça la dimensió missionera de les nostres Diòcesis».

La situació generada per la pandèmia de la Covid-19 ha fet que aquest any es variés l’estil de la trobada que es fa anualment i es concentrés en la celebració de l’eucaristia, que va tenir lloc a la Catedral de Barcelona i es va retransmetre en directe pel canal de Youtube de la catedral i per Ràdio Estel.

En la seva homilia, el cardenal Joan Josep Omella, que presidia la celebració, va destacar l’elogi de la gent senzilla amb fe que l’evangeli oferia: Els senzills escolten la Paraula de Déu i la segueixen. És el que fan els missioners majoritàriament en les països de missió, entre la gent senzilla, pobre, però que entenen el missatge de Déu i el segueixen.

Al finalitzar l’homilia el cardenal va demanar als joves que sentin la crida, que siguin generosos i que tots treballem per revifar l’acció missionera en les nostres diòcesis.