El proper diumenge 2 de desembre, ales 20.30 h, tindrà lloc, a l’Església Parroquial del Vendrell, l’estrena mundial de la Missa de Glòria de Pau Casals.

La Missa de Glòria és una peça escrita per a quatre veus i harmònium o orgue, datada el 1892, quan Casals tenia només 15 anys. Es tracta d’un projecte ambiciós per a un jove tot just format musicalment. Malgrat ser una obra de joventut, ja es pot entreveure la grandesa i la impressionant intuïció musical de Casals.

El concert organitzat per l’Associació d’Amics de l’Orgue del Vendrell s’emmarca dins dels actes del 50è aniversari de la mort de Pau Casals.

El concert se celebrarà el 2 de desembre i comptarà amb les veus de solistes i cantaires de la Coral Càrmina, acompanyats per l’organista Mercè Sanchís, que tocarà l’orgue barroc original que tocava el pare de Pau Casals.

Organitzat per l’Associació d’Amics de l’Orgue del Vendrell, el concert s’emmarca dins dels actes del 50è aniversari de la mort de Pau Casals.

Aquest 2023 commemorem el 50è aniversari de la mort d’un dels noms més universals de la cultura catalana i referència internacional de la música del segle XX, el mestre Pau Casals.

La inquietud de compondre sempre va ser present en Pau Casals. Durant tota la seva vida va sentir la necessitat d’escriure música, però els compromisos concertístics li van impedir dedicar-s’hi d’una manera plena. Tot i així, va compondre més de vuitanta obres entre 1892, als inicis de la seva formació, i el 1972, un any abans de la seva mort.

L’any 2008, la Fundació Pau Casals va iniciar la tasca d’investigació, catalogació completa i digitalització de l’obra creativa de Pau Casals, que es conserva en la seva totalitat a l’Arxiu Nacional de Catalunya, per ser editada i posar-la a l’abast dels intèrprets. L’edició va anar a càrrec de l’Editorial Boileau, que ha publicat des d’aleshores un total de 21 volums amb l’obra de Casals per a piano, veu i piano, cor, quartet de corda, quintet de corda, orquestra de corda, orquestra simfònica, conjunt de vents i cobla, amb més de 80 obres, incloent-hi aquesta Missa de Glòria, una peça escrita per a quatre veus (soprano, tenor I,
tenor II i baix) i harmònium o orgue, i datada el 1892, quan Casals tenia 15 anys.

L’estrena mundial de la Missa de Glòria tindrà lloc el proper 2 de desembre a les 20:30h a l’Església Parroquial del Vendrell. El concert ha estat organitzat per l’Associació d’Amics de l’Orgue del Vendrell, juntament amb la Fundació Pau Casals.

El concert comptarà amb les veus dels solistes Mar Jordana (soprano), Josep Rovira (tenor) i David Guitart (baix), així com amb els cantaires de la Coral Càrmina, dirigida per Daniel Mestre. L’organista Mercè Sanchís tocarà l’orgue barroc original que tocava el pare de Pau Casals.

Venda d’entrades
Les entrades ja es poden adquirir al següent enllaç:

www.entrapolis.com/entrades/missadegloria

Et recomanem