Aquestes paraules les va adreçar el nostre bisbe Agustí, el diumenge 7 de gener passat, a la Catedral-Parròquia de Sant Llorenç de Sant Feliu de Llobregat, amb motiu de l’Eucaristia del Baptisme del Senyor. Tal com us vam informar fa uns dies, també va estar dedicada a la Sagrada Família perquè, a la nostra diòcesi, es va traslladar la celebració del 31 de desembre a aquest mateix diumenge.

Durant la celebració eucarística es van renovar els vots matrimonials de cinc matrimonis de la nostra diòcesi. Van ser unes noces d’or, un matrimoni que feia 30 anys de casats, un altre en feia 20 any i dos matrimonis en feien 10.

A l’homilia, el bisbe Agustí, va fer referència a la família i al matrimoni com a portadors de la ‘Bona notícia’. El nostre prelat va remarcar que “ens hem reunit com a família a imatge de la Trinitat. En aquest misteri tenim la sort de veure oberta la intimitat de la Trinitat. Una conversa de la Trinitat amb Jesús a la terra. És una sort! perquè és el referent, el model, la font i la virtut de totes les relacions entre nosaltres, la relació comunitària”.

Els Delegats de Família i Vida de la nostra diòcesi, en Juan Antonio Rodríguez i la Maria Teresa Canut, destaquen tres moments de comunicació d’amor reflectits en el matrimoni que s’haurien de donar, tal com va recordar el bisbe Agustí en l’homilia.

1.- Tu ets el meu fill, amb tu m’he complagut. Complaença del Pare amb el Fill en l’Esperit Sant. A l’interior de la nostra família un per l’altre és complaença. Una declaració veritable d’amor del Pare cap al fill en l’Esperit Sant.

2.- A l’interior de la Trinitat es comunica l’Esperit Sant del Pare al Fill. Viure en l’altre és un cimal d’amor. Igual en la família: “Jo visc en tu i tu vius en mi”.

3.- Tot i ser perfecte la unitat, és perfecte la diversitat. El repte de l’amor es mantenir la unitat sense diferències de dignitat. És difícil estimar mantenint la diversitat: però en la Trinitat ho veiem possible, estimar en la unitat sense trencar la diversitat.

Et recomanem