El dissabte 27 de gener passat, l’Administració Econòmica del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, va convocar els responsables de la comptabilitat de les parròquies de la nostra diòcesi, a la Casa de l’Església. Va ser la primera jornada de treball per la implantació del programa de gestió a les parròquies (ERP GIID).

A la Jornada, van assistir-hi més d’una cinquantena de persones que són els responsables d’una setantena de parròquies del nostre bisbat. El responsable de la implantació del nou sistema de comptabilitat a les parròquies, el Sr. Jordi Pau, va explicar el funcionament del programa, tot i que, tal com es va comentar el 27 de gener passat, la implantació s’allargarà, durant, aquest primer trimestre i tot l’exercici comptable.

‘L’ERP GIID’ és un software desenvolupat per la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) per a la gestió integral de les diòcesis, orientat a l’optimització dels processos i el subministrament de la informació d’una forma més fàcil i rapida.

El gran avantatge és que està pensat, creat i desenvolupat, des de la gestió de les diòcesis i les parròquies. Actualment, està implantat en més del 70 per cent de les diòcesis de tot l’Estat. El flux d’informació entre parròquies i bisbat resulta més eficient. Tot i que inicialment es va crear per la comptabilitat, actualment s’han fet millores perquè pugui abastar altres àmbits de la gestió diocesana.

A la nostra diòcesi, la implantació s’ha fet en dues fases. La primera, des de l’any 2020, fa referència a la gestió del bisbat i, aquesta segona, a les parròquies, la qual s’assolirà durant l’exercici de 2024.

Des de l’administració econòmica del bisbat agraeixen la bona feina que fan els equips d’economia de les nostres parròquies i el suport que ofereixen als nostres rectors, pel que fa al desenvolupament de la seva tasca.

Et recomanem