Els propers 6 i 8 de febrer, tindrà lloc, a Malàga, les Jornades de Delegats i Responsables de Catequesi i Catecumenat de la Conferència Episcopal Espanyola, de la qual la nostra diòcesi en forma part.

A les Jornades de delegats de catequesi, un dels aspectes més remarcables, a banda de la formació que hi trobem, és la comunicació i intercanvi d’experiències entre els responsables de les diferents diòcesis de l’Estat espanyol.

Tal com ens explica, la delegada de Catequesi de la nostra diòcesi, la Isabel Campmany, “la diferència i peculiaritat de cada diòcesi enriqueix el coneixement i proporciona eines per afrontar els reptes que ens proposa la societat actual”.

La convocatòria d’enguany se centra, principalment, en la presentació del nou catecisme per adults. 

Aquesta novetat respon a una de les característiques de l’Església del segle XXI. La delegada de Catequesi del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, constata que l’evangelització, fins ara, es realitzava de forma natural en el si de les famílies, i, ara, ens trobem amb una generació de la qual el missatge de l’Evangeli és completament nou. 

“Aquest fet, que en principi podria resultar un inconvenient, pot esdevenir un gran avantatge. L’Evangeli sempre és nou, sempre ens interpel·la i ens condueix a repensar allò que ja tenim com sabut, i aquestes noves generacions, quan s’hi acosten, ho viuen com un missatge trencador i nou de debò”, ha apuntat Campmany.

El nou Catecisme per adults és una eina que ens proporciona les línies mestres sobre les quals podem treballar en l’evangelització.  Aquests eixos, sempre, han de ser des del contacte directe i personal, amb el testimoni d’una vida cristiana fonamentada en el Senyor i  des d’un afecte sincer envers la persona que pel mitjà que sigui, Jesús ja ha cridat a seguir-lo.

“Hem de tenir present que, Jesús, va cridar els deixebles d’un a un, cercant-los al lloc on es trobaven per conduir-los suaument i amb l’autoritat que li donava el Pare envers el camí de la veritable Vida. Preguem de cor perquè aquest nou instrument esdevingui una eina útil per als catequistes i agents de pastoral, tant laics com clergues, per a comunicar la Bona Nova a la nostra diòcesi”, tal com explica la nostra delegada de catequesi.

Et recomanem