Crònica de la pregària ecumènica a la Catedral de Sant Llorenç.

Divendres 24 de gener va tenir lloc a la Catedral de Sant Feliu de Llobregat la trobada ecumènica, dins de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, presidida pel bisbe Agustí Cortés. Prèviament a la cerimònia, a les 18 h, a la rectoria de la Catedral, va haver-hi una estona de diàleg, de conversa mútua, amb les altres confessions cristianes (evangèlics i ortodoxos) intentant respondre a inquietuds diverses, entre elles, la necessitat que hi hagin més possibilitats d’aplegar-nos altres dies de l’any i que no es concentri tota l’activitat ecumènica només a l’agenda d’una setmana.

A les 19 h, es va fer la pregària, que aquest any ha tingut com a lema: “Ens tractaren amb una humanitat poc corrent” (Ac 28, 2), que fa referència al text bíblic dels Fets dels Apòstols, del viatge de Pau a Roma. Pau viatja pres en un vaixell amb altres, que estan en la seva mateixa situació, i pateixen un naufragi. La providència de Déu exhorta l’apòstol a no tenir por i ser la veu que encoratgi a la resta a no desanimar-se. Embarranquen a l’illa de Malta, on els habitants “els tractaren amb una humanitat poc corrent”. L’experiència viscuda, fa que les diferències de poder i classe social, entorn del foc, quedin esvaïdes i descobreixen aquesta escalfor de la unitat.
El material de l’octavari de pregària ha estat preparat per les esglésies cristianes de Malta i Gozo, que justament, el 10 de febrer celebren aquest episodi del naufragi de Pau i l’arribada de la fe a aquestes illes.

A l’acte de la Catedral de Sant Llorenç van participar la Pastora Marta López Ballalta, el Pastor Ismael LLaudis, el Sr. Lluís Brull, evangèlic, el P. José Santos, de l’Església Ortodoxa Patriarcat de Sèrbia, el Sr. Gadean Marian Gabriel, representant de l’Església Ortodoxa Patriarcat de Romania. També hi eren el rector de la Catedral, Mn. Josep Maria Domingo; Mn. Joan Pere Pulido, secretari i canceller; Mn. Xavier Artigas DP, Delegat diocesà d’Ecumenisme; Mn. Josep Maria Gómez DP, secretari de la Delegació del Diaconat Permanent, Mn Vicenç Castells, DP; i Mn. Josep Esplugas, Delegat d’Ecumenisme de Terrassa. Els cants van estar a càrrec de la coral Masquefa, acabant la trobada de pregària amb l’himne bizantí Acatist a la Mare de Déu.

Data: 31 / gener / 2020