Aquesta ha estat una afirmació compartida per tot l’equip de la Delegació d’Apostolat Seglar de la nostra diòcesi, amb motiu del Congrés de Laics que s’ha celebrat, del 16 al 18 de febrer passat, a Madrid, organitzat per la Conferència Episcopal Espanyola (CEE).

La jornada del dissabte 17 de febrer fou pensada per ser un recorregut a través de 4 parades claus per entendre el primer anunci com a eix central de la tasca pastoral d’Església:

. Conversió Pastoral: En aquesta parada “Fano”, amb els seus dibuixos que ens acompanyen habitualment a les nostres parròquies i moviments, ens va fer conscients del “regal” de la fe i de com no ha de servir només per “seure-hi” a sobre sinó més aviat per compartir-la amb tothom. “Anem tots plegats al mateix vaixell impulsats per la força de l’Esperit”, ha apuntat ‘Fano’. Ens van presentar diversos projectes que funcionen i que donen impuls a aquesta necessitat de posar al centre el primer anunci, malgrat les dificultats i les resistències, d’obrir-nos tots els membres de l’Església (laïcat, vida consagrada i sacerdots) a aquest nou sentit missioner.

. Vida quotidiana: Es van presentar els quatre moments en l’acompanyament de les persones per ajudar-les a fer aquesta primera trobada amb Jesús:  Presència, Testimoni, Diàleg i Anunci.

No sempre podem ajudar tothom a completar l’itinerari però no per això hem de defallir. La presència a la vida quotidiana ja fa que Déu tingui un lloc a la nostra societat.

. Processos Formatius: Amb diferents tallers com ara: Diàleg amb la increença, Acompanyament de Joves, Digitalització de l’Evangelització etc, tots reptes de la missió dins el moment actual. Llàstima de no haver pogut  fer-los tots! És important adonar-se que l’Església està cercant noves formes d’arribar a les persona. Església en sortida!

. Acompanyament: Durant tota la jornada una de les preocupacions que va sortir repetidament és com acompanyar els temps posteriors al primer anunci. Amb l’ajut d’un teatralització se’ns ha fet veure quina mena d’acompanyament afavoreix un procés tranquil i constructiu per a la persona i quines actituds el bloquegen.

Més enllà de les activitats, ens hem contagiat d’humilitat i esperança. Hem vist que som molts més dels que ens pensem, diversos en la unitat, i amb la suma dels nostres carismes farem força perquè l’Evangeli es faci més present al món actual.

FONT: Delegació d’Apostolat Seglar

Et recomanem