El bisbe Agustí s’adreça als diocesans amb aquestes paraules:

Benvolguts i benvolgudes,

 Davant la situació de crisi humanitària que el poble ucraïnès està patint a causa d’una agressió greu als drets humans per part del govern de Rússia, des de la nostra Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, ens fem ressò de la intenció del Papa Francesc a viure profundament la solidaritat en el sofriment d’aquest poble.

Aquesta solidaritat es concreta, sobretot, en la pregària i l’oferiment de gestos d’ajuda humanitària.

En aquest context, Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat ha iniciat, en unió amb altres Càritas diocesanes, un camí per concretar aquestes ajudes, en contacte amb Càritas Espanyola i Càritas Internacional. Des dels responsables de Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat ens han indicat que les vies concretes per enviar les ajudes econòmiques garanteixen que, aquestes, arribin al seu destí.

Podeu trobar més informació al web de Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat. 

Gràcies per totes les mostres de solidaritat que ens arriben. Tinguem presents en la pregària a les víctimes de tots els conflictes que hi ha al món. Demanem la Pau!

 Efectivament, la Confederació Càritas està llançant una crida d’emergència per donar suport al treball de Càritas Ucraïna. El programa té com a objectiu donar suport a les persones afectades pel conflicte amb aliments, aigua potable, allotjament segur i kits d’higiene, així com garantir un transport segur perquè les persones vulnerables puguin reunir-se amb els éssers estimats i accedir a zones segures. La col·laboració econòmica a aquest projecte es pot realitzar a través del web de Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat.


Les campanes de la Catedral de St. Llorenç, demanen la pau a Ucraïna

Avui, tot just acabat l’Àngelus, la nostra catedral s’ha unit amb altres catedrals d’Europa i ha fet sonar les campanes en solidaritat amb els pobles d’Ucraïna. Aquesta inciativa prové de l’Associació Europea de Mestres d’Obres de Catedrals, que en un manifest s’expressaven així: 

Nosaltres, la comunitat dels responsables de la construcció de les principals esglésies catedralícies d’Europa, des de Noruega a Mala i d’Espanya a Ucraïna, no volem restar callats davant la guerra a Ucraïna. Europa crema: volem fer que dijous 3 de març de 2022 a les 12h del migdia, les campanes de les nostres esglésies sonin durant 7 minuts, un minut per cada dia d’aquesta guerra sense sentit.

Et recomenem