En l’audiència general de la setmana passada, el papa Francesc, va recordar la situació d’Israel i Palestina i va fer una crida per la pau.

Paraules del papa Francesc 

“Pensant en això, he decidit convocar, el proper divendres 27 d’octubre, una jornada de dejuni i oració, de penitència, a la qual convido a unir-se, de la manera que considerin oportú, les germanes i els germans de les diverses confessions cristianes, els pertanyents a d’altres religions i tots els qui tenen al cor la causa de la pau al món. Aquella tarda, a les 18.00 h, a la plaça de Sant Pere, viurem, en esperit de penitència, una hora de pregària per implorar sobre els nostres dies la pau, la pau en aquest món. Demano a totes les Esglésies particulars que hi participin, preparant iniciatives similars que involucrin el Poble de Déu”.  

Alguns suggeriments 

1. Missa per la pau. Entre les diverses iniciatives que es poden dur a terme aquell dia, hi ha la possibilitat de celebrar una Missa per la pau. En el Missal romà trobareu el formulari “per la pau i la justícia” (per circumstàncies públiques, núm. 30, pàg. 1117). Igualment, es podrien emprar les lectures pròpies que figuren en el leccionari de Misses diverses (per la societat civil, per la pau i la justícia núm. 14, pàg. 383). En el Missal en castellà, el formulari de la Missa es troba en la pàg. 1042. 

2. Petició per la pregària dels fidels. Es pot incloure en la Missa d’aquell dia o en la celebració de la Litúrgia de les hores: 

– Que el Senyor concedeixi la pau al nostre món, especialment a Terra santa i Ucraïna, amb l’ajut de la comunitat internacional. I que allunyi el patiment dels qui són víctimes de les guerres i el terrorisme. Preguem 

3. Altres iniciatives de pietat popular. Es pot organitzar una pregària comunitària per la pau, un rosari, enviar per whatsapp la pregària per la pau de sant Francesc d’Assís als fidels… 

Et recomenem