image00012

Aquesta setmana els nostres seminaristes han fet una escapada lúdica i de convivència a Galícia, per tal de posar fi i beneir aquest any ple d’experiències, aprenentatges i lliçons que mai oblidaran. 

El viatge va tenir el punt de partida a Santiago de Compostel·la i des d’allà van aprofitar per visitar algunes de les ciutats del voltant, conèixer la cultura i, citant al seminarista Josep Sellarès; “Prendre consciència que la història de la societat s’ha anat teixint al voltant de l’Església i aquesta s’ha acabat esdevenint pal de paller pel poble que viu en comunió“. 

L’itinerari que van seguir va ser d’allò més enriquidor, en tots els nivells. La primera visita va ser a Tui-Vigo, després van anar a la Coruña, a l’Illa d’A Toxa i per últim a O Grove. El Manolo Rodríguez, de la primera sortida destaca sobretot l’acollida que van rebre per part del seminari de Vigo, sensació que és bastant similar amb la del seu company el Juan Eusebio Brea, qui posar èmfasi en el fet que; “Ens van fer sentir com a casa, i donen sentit a l’experiència de ser una gran família catòlica“.

Una altra cosa que també destaquen tots els seminaristes sobre aquesta sortida ha estat, tal com ens explica Mn. Joan Pere Pulido, formador per als seminaristes del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat,  “La possibilitat de conviure, compartir, conversar, entre nosaltres i amb el bisbe Agustí, d’una forma tranquil·la i sense presses“, o “La capacitat de caminar junts amb una força més gran” explica el seminarista Juan Eusebio Brea.

Galícia està replena de paisatges i vistes de la natura que deixen a qualsevol sense alè i que parlen de Déu en totes les seves magnituds i dimensions, és per això que hem volgut preguntar-los quina ha estat aquella petita perla preciosa que s’emportaran sempre al cor, i deixant de costat la familiaritat i la calidesa amb la qual els germans gallecs els han acollit, en Josep Sellarès ressalta, “L’obertura a l’acció de la providència” i el Manolo afirma que; “La catedral de Tui, la Colegiata de La Coruña, la Ermita de las Conchas de O Grove, en totes elles hem celebrat l’eucaristia i s’ha viscut una comunió sincera com a germans, entre nosaltres i en les comunitats que ens han acollit” en canvi, per a Mn. Joan Pere, la seva perla preciosa ha estat “La visita a la Catedral de Santiago i l’acollida al Seminari de Vigo, una acollida fraterna amb el bisbe, formadors i seminaristes“. 

Per acabar, aquesta sortida ha servit per enfortir els llaços entre els seminaristes, el bisbe i els formadors. Però sobretot per aprendre a acceptar-se encara més, i com ens explica Josep Sellarès; “Hem fet experiència de comunió a imatge del futur presbiteri, vincles de comunió afectius i efectius entre els preveres i amb el bisbe” i com comenta el Mateo Gómez, “Aquest viatge ens ha fet enriquir i poder compartir l’experiència amb els nostres germans“. El bisbe Agustí, per la seva banda, resumeix l’experiència d’aquests dies amb aquestes paraules: “El més important del viatge ha estat l’experiència d’una comunió eclesial visible i el seu efecte, val a dir, goig i estímul per aprofundir-ne en la vida més quotidiana”.

Et recomenem