El dilluns 20 de maig passat, els seminaristes de Catalunya van anar tots junts a visitar la Mare de Déu de Núria, a la diòcesi d’Urgell.

Els seminaristes van sortir, plegats, a primera hora del matí, des del Seminari Conciliar de Barcelona en autocar cap a la comarca del Ripollès. Allà es van barrejar entre ells i, després de fer les Laudes, alguns van aprofitar per parlar i altres van aclucar els ulls una estona fins a arribar a Ripoll. Des d’allà van pujar amb el cremallera de Núria fins a la Vall, on els va rebre Mn. Joan Perera. Els seminaristes van pujar fins al Pic de l’Àliga amb el telefèric, des d’on van poder donar un cop d’ull a la Vall i escoltar l’explicació de Mn. Joan Perera, que els va parlar de sant Gil, un ermità grec que va arribar allà al segle VIII i va predicar a la gent de la zona (principalment pastors).

Segons narra la història, sant Gil preparava en una olla gran el dinar i després cridava els pastors per convidar-los a dinar. Quan els tenia reunits al costat de la seva ermita els parlava de l’Evangeli fent servir una creu i la imatge de la Mare de Déu de Núria. Aquests pastors, que pujaven cada any per alimentar els ramats, els va evangelitzar el zel d’aquest sant i pel seu amor a la Mare de Déu.

Després de veure les vistes van baixar per conèixer la Vall una mica més. Els joves van visitar l’ermita que hi ha i van fer un tomb al voltant del llac. Al migdia van tenir la Missa de la festa de Maria Mare de l’Església (molt apropiat) tots junts al santuari i, en acabar, van pujar a venerar la imatge de la Mare de Déu de Núria. Amb aquest passeig i la Missa van fer gana i van anar a dinar tots junts. Mentre dinaven, va ploure amb força, fins i tot va caure pedra, però quan van sortir ja començava a sortir el sol un altre cop.

A la tarda, Mn. Pere Joan Perera, els va fer una altra explicació sobre el santuari i després van fer l’Hora Menor i un misteri del rosari abans d’agafar el Cremallera per baixar fins a l’autocar. Alguns van aprofitar la sortida a Núria per fer la meitat del camí de tornada caminant per poder gaudir d’un passeig al bosc de muntanya. Una vegada a baix van pujar tots a l’autocar per tornar a Barcelona. Durant la tornada van fer les Vespres.

Va ser una sortida que els va donar l’oportunitat de conèixer una mica més els germans d’altres diòcesis. El millor del viatge va ser poder visitar la Mare de Déu de Núria i Mare nostra, patrona de la diòcesi d’Urgell.

Et recomanem