El cap de setmana 24 i 25 de febrer passat, com cada any, la Pastoral de Joves de les parròquies de Vilafranca del Penedès van organitzar una sortida de convivència amb els joves que es preparen per rebre el sagrament de la confirmació, juntament amb altres joves de la parròquia.

És un moment de fraternitat i d’espiritualitat molt important per als joves que es preparen per a la confirmació. Amb una experiència d’encontre i novetat, amb altres joves, que solament coincideixen en la missa jove que se celebra cada mes.

Fou un cap de setmana intens, amb jocs, pregàries i missa. El fil conductor d’aquesta convivència va ser l’Esperit Sant. On totes les dinàmiques, jocs i missa, l’Esperit va ser el protagonista.

Mn. Manolo, vicari de les Parròquies de Vilafranca del Penedès i consiliari de la Pastoral de Joves, va acompanyar durant les convivències, juntament amb els catequistes que van desenvolupar tots les dinàmiques, pregàries i preparació de la missa.

A l’homilia d’aquesta segona setmana de Quaresma es va llegir el relat de la transfiguració de Jesús, un relat sorprenent i amb una gran profunditat per als cristians. Mn. Manolo va fer diferents reflexions d’ajuda i, seguint aquest fil conductor de l’Esperit Sant, va dir: “En la transfiguració veiem com l’Esperit Sant davalla sobre Jesús i l’envolta amb la seva llum. Això ens fa recordar que l’Esperit Sant és el que ens reforça i ens capacita per dur a terme la missió que cadascun de nosaltres tenim. L’Esperit Sant ens impulsa, ens dona força i direcció enmig de les dificultats per avançar cap endavant, fins i tot quan trobem barreres.”

Els joves ha viscut una bona experiència, i l’amistat amb altres joves s’ha reflectit amb la resposta a la pregunta: Us agradaria tornar a fer convivències? La resposta va ser unànime per tots, amb un “sí”.

Encara que ha estat un cap de setmana intens, sobretot per als catequistes per la gran preparació i esforç, l’Esperit Sant ha fet la seva acció en cadascun dels joves, per seguir aquest camí cap la confirmació.

Et recomanem