Visita ad límina apostolorum 2014

El 14 de gener a les 10.30h, els bisbes de la Tarraconense i de la Província Eclesiàstica de València es trobaran amb el papa Francesc, en el marc de la visita ad limina apostolorum.

Amb aquesta expressió llatina s’anomena la visita que tots els bisbes catòlics realitzen cada cinc anys a Roma. El nom ve de la peregrinació “al llindar, als peus, dels apòstols Pere i Pau”, i vol significar la comunió eclesial i la trobada amb el papa com a successor de sant Pere. Aquesta visita inclou també presentar un informe sobre la situació de l’Església a la diòcesi que cada bisbe té confiada.

Els bisbes de la CEE estan realitzant aquesta visita, organitzats en quatre tandes: La primera va ser abans de Nadal, del 13 al 18 de desembre 2021; les tres properes tindran lloc les tres setmanes restants d’aquest mes de gener. Concretament, del 10 al 15 de gener té lloc la visita els bisbes de les diòcesis de Catalunya, Balears i Comunitat Valenciana, és a dir, segons l’administració territorial de l’Església, les Províncies Eclesiàstiques de Tarragona, Barcelona i València.

Amb quina actitud afronta aquesta visita el bisbe Agustí Cortés? En ho explica ell mateix en aquest àudio.


Amb motiu de la pandèmia de la Covid-19, el papa Francesc es va veure obligat a suspendre aquestes visites al 2020 i al mes de setembre 2021 es van reprendre aquestes trobades amb els bisbes de tot el món, amb la qual cosa, s’ha produït un retard en la visita ad limina dels bisbes de la CEE, ja que l’última va ser el 2014.

A més de l’audiència amb el Sant Pare, els bisbes celebraran l’eucaristia a les quatre basíliques romanes: Sant Pere, Sant Joan del Laterà, Santa Maria la Major i Sant Pau Extramurs.

També mantindran reunions en alguns dicasteris de la Cúria romana: el dels Bisbes, el de la Doctrina de la Fe, del Clergat, per a la Vida Consagrada, de l’Educació Catòlica, Culte Diví, Laics, Nova Evangelització, Família i Vida, Promoció per al Desenvolupament Humà Integral, Comunicació i la Secretaria d’Estat.

Visita ad limina apostolorum 2014 dels bisbes de la Tarraconense