Un grup de sis persones van participar diumenge passat en la catedral de Sant Llorenç en una celebració especial: el ritu d’elecció dels catecúmens. Provinents de les parròquies de Sant Miquel, de Molins de Rei;  Sant Vicenç, de Castellbisbal: Sants Just i Pastor, de Sant Just Desvern;  Santa Maria, de la Palma de Cervelló; Sant Cristòfol, de Begues,  aquests quatre homes i dues dones s’estan preparant per a rebre els sagraments de la iniciació cristiana, és a dir, el baptisme, la confirmació i l’eucaristia, durant el proper temps pasqual. D’aquesta manera entraran a formar part plenament de la família de l’Església, Poble de Déu.

En aquest procés de formació que és el catecumenat, té lloc el ritu d’elecció o inscripció dels seus noms en el “llibre dels elegits”, que es realitza durant l’eucaristia del primer diumenge de quaresma, amb la presència dels seus padrins, acompanyants i els preveres o diaques encarregats de la seva formació. Com a part del ritu, el bisbe Agustí Cortés també els va fer la unció prebaptismal.

Abans de la celebració, els catecúmens van reunir-se a la Casa de l’Església i allà van rebre una catequesi especial sobre la importància de l’elecció en el seu camí de fe.

Et recomenem