Intenció de pregària del papa Francesc en aquest mes de setembre:

Per les persones que viuen al marge.

“Una persona sense sostre que mor al carrer mai no apareixerà a la primera pàgina dels cercadors d’internet o dels informatius.

Com hem pogut arribar a aquest nivell d´indiferència? Com deixem que la “cultura del descart”, en què milions d’homes i dones no valen res davant els beneficis econòmics, com deixem que aquesta cultura domini les nostres vides, les nostres ciutats, la nostra manera de viure? Se’ns endurirà el coll de tant mirar a l’altra banda per no veure aquesta situació.

Si us plau, deixem de fer invisibles els qui estan al marge de la societat, ja sigui per motius de pobresa, dependències, malalties psíquiques o minusvalideses. Centrem-nos en l’acolliment. En acollir totes les persones que ho necessiten. La cultura de l’acollida, de rebre, de donar sostre, de donar llar, de donar amor, de donar calidesa humana.

Preguem perquè les persones que viuen al marge de la societat, en condicions de vida infrahumanes, no siguin oblidades per les institucions i mai no siguin descartades.”

Et recomanem