Aquesta és la intenció de pregària del papa en aquest mes de setembre:

Preguem perquè tots prenguem les decisions valentes, les decisions necessàries per a una vida més sòbria i ecosostenible, inspirant-nos pels joves ja que estan compromesos amb aquest canvi.

«M’alegra molt veure que els joves tenen valor d’emprendre projectes de millora ambiental i millora social, ja que totes dues van juntes.
Els adults podem aprendre molt dels joves doncs, en tot el que té a veure amb la cura de la planeta, els joves estan a l’avantguarda.
Aprofitem el seu exemple, reflexionem, especialment en aquests moments de crisi, de crisi sanitària, de crisi social, de crisi ambiental, reflexionem sobre el nostre estil de vida.
Sobre com la forma d’alimentar-nos, de consumir, de desplaçar-nos o l’ús que fem de l’aigua, de l’energia i dels plàstics, i de tants béns materials són sovint perjudicials per a la Terra.
Triem canviar! Avancem amb els joves cap a estils de vida més senzills i respectuosos del medi ambient.
I preguem perquè tots prenguem les decisions valentes, les decisions necessàries per a una vida més sòbria i ecosostenible, inspirant-nos pels joves ja que estan compromesos amb aquest canvi. I no són ximples, perquè estan compromesos amb el futur d’ells. Per això volen canviar el que ells han d’heretar, en un temps en què nosaltres ja no hi serem.»