Aquesta és la intenció de pregària del papa en aquest mes de juliol:

Preguem perquè, en situacions socials, econòmiques, polítiques, conflictives, siguem arquitectes de diàleg, arquitectes d’amistat, valents i apassionats, homes i dones que sempre tendeixin la mà i que no quedin espais d’enemistat i de guerra.

«Diu la Bíblia que qui troba un amic troba un tresor.
M’agradaria proposar a tots anar més enllà dels grups d’amics i construir l’amistat social tan necessària per a una bona convivència.
Retrobar-nos especialment amb els més pobres i vulnerables. Els que es troben a les perifèries. Allunyar-nos dels populismes que exploten l’angoixa del poble sense donar solucions, proposant una mística que no resol res.
Fugir de l’enemistat social, que només destrueix, i sortir de la “polarització”.
I això no sempre és fàcil, especialment avui, quan una part de la política, la societat i els mitjans, s’entesten en crear enemics per tal de derrotar-los en un joc de poder.
El diàleg és el camí per mirar la realitat d’una manera nova, per viure amb passió els desafiaments de la construcció del bé comú.
Preguem perquè, en situacions socials, econòmiques, polítiques, conflictives, siguem arquitectes de diàleg, arquitectes d’amistat, valents i apassionats, homes i dones que sempre tendeixin la mà i que no quedin espais d’enemistat i de guerra.»