Aquesta és la intenció de pregària del papa en aquest mes d’abril:

Preguem perquè aquells que arrisquen les seves vides lluitant pels drets fonamentals en dictadures, en règims autoritaris i, fins i tot, en democràcies en crisi, perquè vegin que el seu sacrifici i el seu treball dóna fruit abundant.

«Per defensar els drets humans fonamentals, cal coratge i determinació. Em refereixo a oposar-se activament a la pobresa, a la desigualtat, a la manca de feina, de terra, d’habitatge, de drets socials i laborals. Penseu que moltes vegades els drets humans fonamentals no són iguals per a tothom. Hi ha gent de primera, de segona, de tercera, i de descart. No. Han de ser iguals per a tothom. I, en alguns llocs, defensar la dignitat de les persones, pot significar anar a la presó, fins i tot sense judici. Pot significar la calúmnia. Cada ésser humà té dret a desenvolupar-se integralment, i aquest dret bàsic no pot ser negat per cap país.
Preguem perquè aquells que arrisquen les seves vides lluitant pels drets fonamentals en dictadures, en règims autoritaris i, fins i tot, en democràcies en crisi, perquè vegin que el seu sacrifici i el seu treball dóna fruit abundant.»