Avui, Dimecres Sant, l’Església diocesana ha celebrat la Missa Crismal a la Catedral de Sant Llorenç de Sant Feliu de Llobregat, on s’han beneït els Sants Olis (dels catecúmens i dels malalts) i s’ha consagrat el Sant Crisma. Aquesta celebració, moment de comunió fraterna i eclesial en l’Esperit, amb la presència de membres del Consell Pastoral Diocesà i de molts laics, és també molt assenyalada per als preveres, ja que en ella renoven les seves promeses sacerdotals.

El bisbe Agustí, a la seva homilia, ha volgut parlar del Sí de Déu a la humanitat, en Jesucrist, i del Sí, o Amén, de la seva Església, Cos de Crist, al Pare. I ho ha fet reprenent un breu passatge de sant Pau en la seva carta als Romans:

«Germans, per la misericòrdia que Déu ens té, us exhorto a oferir-vos vosaltres mateixos com una víctima viva, santa i agradable a Déu: aquest ha de ser el vostre culte veritable. No us emmotlleu al món present; deixeu-vos transformar i renoveu el vostre interior, perquè pugueu reconèixer quina és la voluntat de Déu, allò que és bo, agradable a ell i perfecte»

(Rm 12,1ss.)

Analitzant les diverses exhortacions de l’apòstol en aquestes paraules i tenint present el context històric i la situació concreta de l’Església diocesana, el bisbe Agustí expressava la forta crida que sentim “a lliurar-nos a Jesucrist, tal com Ell ho va fer al Pare, per tal d’encertar en el que hem de fer”. I ha acabat la seva al·locució, amb una pregària a Maria: «Tantes vegades tornem a la mirada de Mare de Déu de Montserrat, no només per sentir-nos mirats misericordiosament, sinó també per què ens concedeixi els seus ulls, per tal de descobrir la voluntat de Déu, allò que “és bo, el que li agrada, el que és perfecte”».

Després de l’homilia els preveres han renovat les seves promeses sacerdotals, a fi d’unir-se més a Crist, ser els seus fidels ministres, renovant la seva consagració a Ell i la seva dedicació a l’Església. A continuació, els diaques han traslladat les àmfores dels olis sobre l’altar, per a la seva benedicció i consagració.

La col·lecta recollida durant la eucaristia, que ha arribat a 3.165€ ha estat destinada als afectats pels terratrèmols de Síria i Turquia. Aquesta ajuda serà gestionada a través de Càritas Diocesana que, en total al llarg d’aquestes setmanes, ha pogut destinar a aquesta finalitat 29.466,84€.

Un cop acabada la missa a la catedral, que ha estat animada litúrgicament per la Coraleta de Masquefa i el cor de la Parròquia de Santa Maria de Piera, el clergat, els seminaristes i els membres de la Cúria s’han traslladat a la Casa de l’Església, per continuar la jornada sacerdotal amb un moment d’homenatge als preveres que enguany celebren els 25 o 50 anys d’ordenació, entre els quals cal comptar també amb el bisbe Agustí que va rebre l’ordenació episcopal ara fa 25 anys, concretament el 18 d’abril de 1998. D’entre els sacerdots, les noces d’argent les celebren Mn. Ricard Hernández, Mn. Javier Sánchez i dos monjos de Montserrat, el P. Lluís Juanós i el P. Manuel Nin, Exarca Apostòlic per als catòlics de tradició binzantina de Grècia, que viu a Atenes. Tres religiosos celebren les noces d’or sacerdotals: el salesià P. Miguel Ángel Calavia i els fills de la Sagrada Família P. Agustín Giménez i P. Pedro Mejías. Amb el testimoni de tots ells, s’ha elaborat un vídeo que recull també un record als preveres traspassats des de la Missa Crismal del 2022.

Un dinar de germanor a la Casa de l’Església ha tancat la celebració del dia, disposats ja a entrar de ple en els dies del Tridu Pasqual i el record de la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús.

Et recomanem