El proper diumenge, 6 de juny, se celebra la solemnitat del Cos i la Sang de Crist, el gran regal de l’Eucaristia. Serà el segon Corpus en temps de pandèmia. L’any passat, que va coincidir una setmana més tard (el 14 de juny 2020), encara estàvem sota l’última prórroga de l’estat d’alarma, encara que ja en les últimes fases de desescalada.

Enguany el panorama sanitari de la pandèmia ofereix uns horitzons més  esperançadors, però igualment en aquesta festivitat no se celebraran processons amb la custòdia pels carrers o places de les viles; al màxim, en algunes localitats de la diòcesi, es realitzarà una benedicció des de l’atri de l’església vers l’exterior i les catifes de flors que en alguns llocs es confeccionaran.

A la Catedral de Sant Llorenç, el bisbe Agustí Cortés presidirà la missa de les 19h i, sense realitzar la processó exterior a la Plaça de la Vila, la veneració eucarística es realitzarà dins del temple, al final de la missa, com un acte renovat d’agraïment i d’adoració a la presència del Crist gloriós en les espècies eucarístiques del Pa i del Vi. Davant  la  façana  de  Sant  Llorenç  es confeccionarà una catifa de flors i hi haurà l’ou com balla al pati de la sagristia, al Passatge Penedès del pati parroquial.

En la carta dominical del proper diumenge, el bisbe Agustí aprofondeix el significat del Cos de Déu, del Cos de Crist. Podeu llegir-la aquí o també escoltar-la.