Aquest 24 de setembre, després de resar l’oració de l’àngelus, el papa Francesc ha dirigit el seu pensament a totes les persones que les obliguen a migrar i deixar les terres a causa de la “pobresa, les guerres i la crisi climàtica”, i ha reiterat la necessitat de garantir a tota persona “la possibilitat de viure una vida digna a la societat en què es troba”.

“Migrar hauria de ser una elecció lliure, mai l’única possible”, ho ha dit el papa Francesc aquest diumenge 24 de setembre, després de resar l’oració de l’àngelus, en recordar que aquest dia se celebra la 109a Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat, que té com a tema “Lliures d’escollir si migrar o quedar-se”.

Estem cridats a acollir els migrants

Davant dels milers de fidels i pelegrins que es van aplegar a la Plaça de Sant Pere per resar a la Mare de Déu, el Sant Pare els ha recordat que, “el dret a migrar s’ha convertit avui en una obligació pe molts, mentre que hauria d’existir el dret a no emigrar per romandre a la pròpia terra”.

“Cal que a cada home i a cada dona se li garanteixi la possibilitat de viure una vida digna a la societat on es troba. Lamentablement, la misèria, les guerres i la crisi climàtica obliguen moltes persones a fugir. Per això tots estem cridats a crear comunitats disposades i obertes a acollir, promoure, acompanyar i integrar els qui truquen a les nostres portes”.

Marsella cruïlla de pobles i cultures

En aquest sentit, el papa Francesc també ha recordat el seu recent viatge apostòlic a Marsella, que es va realitzar del 22 al 23 de setembre passat, on va participar a la sessió conclusiva de les “Trobades del Mediterrani” i que va tenir com a tema central el fenomen migratori.

“Aquest desafiament va estar al centre de les Trobades del Mediterrani, que van tenir lloc aquests últims dies a Marsella i en la sessió conclusiva de la qual ha participat aquest dissabte 23 de setembre, viatjant a aquesta ciutat, cruïlla de pobles i cultures”.

Gratitud als bisbes italians

Així mateix, el Pontífex ha manifestat el seu agraïment als bisbes italians per la feina que la Conferència Episcopal Italiana realitza en favor dels nostres germans i germanes migrants.

“Agraeixo especialment als bisbes de la Conferència Episcopal Italiana que fan tot el possible per ajudar els nostres germans i germanes migrants”, ha apuntat el papa Francesc.

Et recomanem