Com ja va avançar el papa Francesc a les seves meditacions del Via Crucis, la seva intenció de pregària del mes d’abril és pel “paper de la dona”, i en concret, perquè “la dignitat i la riquesa de les dones siguin reconegudes en totes les cultures”. Tal com va dir durant la Setmana Santa, el Pontífex demana a Déu que “ajudi a reconèixer la grandesa de les dones, que en la Pasqua van ser fidels i no van abandonar el Senyor, i encara avui dia són descartades i pateixen actes de violència de tot tipus”. 

L’Església, “dona” i “esposa”

Aquesta no és la primera vegada que Francesc dedica les seves intencions de pregària de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa a les dones, ja que va fer el mateix el març de 2022, quan va recordar que “la sensibilitat actual del món reclama que es torni la dignitat a la dona i el valor intrínsec que li va donar el Creador”. En aquesta mateixa línia, el mes de novembre de l’any passat el Pontífex va afirmar també que l’Església “és dona” i “esposa”, i que “si no entenem el que és una dona i la teologia de les dones, mai no entendrem el que és l’Església”. 

D’altra banda, a l’octubre del 2020, el Papa també va dedicar el vídeo que emet cada mes la Xarxa Mundial de Pregària als fidels laics, especialment a les dones, amb el desig que aquestes tinguin cada vegada més un paper més rellevant a l’hora de prendre les decisions importants dins de l’Església.

Et recomanem