Per a un nadal diferent, com serà el d’enguany, els preveres i diaques del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, s’han preparat d’una manera també diferent: amb un recés d’Advent telemàtic i en directe. La trobada-recés s’ha realitzat avui, dimarts 1 de desembre a partir de les 10h, a través de la plataforma Teams, amb més de quaranta punts d’escolta durant la connexió.

El bisbe Agustí s’hi ha fet present mitjançant una salutació enregistrada prèviament en vídeo. En ella ha compartit amb els mossens els seus sentiments i reflexions entorn el gran repte d’avui dia: transmetre esperança a un mateix, a les persones, a la societat, obrint finestres a la gran esperança que és Jesucrist ressuscitat. Amb les seves paraules finals, convidava a la “relació viva amb Jesucrist, bon Pastor”, com “el millor lloc per pensar, pregar i discernir”.

Abans d’entrar en el contingut pròpiament del recés, el vicari general, Mn Josep Maria Domingo, ha presentat breument el material sobre l’objectiu diocesà del curs 2020-2021, que els rectors havien rebut la setmana anterior i que és una invitació “per créixer més”, en continuïtat i progressió respecte el curs 2019-2020.

Fra Eduard Rey, OFM Cap, ha estat el convidat per conduir la reflexió en to d’Advent, com a introducció a la pregària personal. Fra Eduard és el ministre provincial dels Caputxins de Catalunya i Balears i actual president de la Unió de Religiosos de Catalunya. La seva intervenció portava per títol “El temps és superior a l’espai. Reflexió entorn una idea del papa Francesc” i en ella ha aprofundit de manera breu però estimulant algunes idees de l’actual papa en relació a privilegiar el temps enfront l’espai: la preferència per posar en marxa processos davant el fet d’ocupar espais. En el context de la pandèmia i del confinament viscut, en què hem perdut espais, convidava a viure realment el temps en el present i a guanyar-hi temps per les relacions fraternes. Per acabar, ha convidat els participants a recordar personalment espais on s’havien fet experiències de gratuïtat i va posar en evidència el vincle particular entre l’Eucaristia i la vinguda de Jesús al Nadal.