La festivitat de la Mare de Déu del Carme, patrona de la gent de la mar, es viu amb molta devoció popular, com ho demostren les nombroses processons marineres a tota la costa. A la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat se celebren als ports de les localitats de Castelldefels i Sitges.

A Castelldefels, després de la missa de les 18h a l’església de Can Bou, va tenir lloc la tradicional processó organitzada pels clubs Nàutic i Marítim i la Parròquia de Santa Maria, que va recórrer els carrers dels barris mariners i, en una barca, per mar, del Club Marítim fins al Club Nàutic.

A Sitges es va celebrar la missa en honor a la gent de la mar a les 11h a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla. En aquesta localitat és la confraria de pescadors qui treu la imatge de la Mare de Déu en processó marítima. El recorregut va començar a les 19h des del Port d’Aiguadolç, va passar davant les diverses ermites i esglésies sitgetanes, realitzant una ofrena floral davant el cementiri, pels pescadors i mariners difunts.

A la nostra diòcesi comptem amb un monestir carmelita, el de la Mare de Déu del Carme, a Vilafranca del Penedès. El bisbe Agustí va presidir allí l’eucaristia de les 18h, que va comptar amb una bona participació de fidels. La majoria de les monges són d’origen kenyana i van expressar la seva pregària en forma de ball africà al moment de les ofrenes.

Monestir de la Mare de Déu del Carme, Vilafranca del Penedès

Et recomanem