Qaraqosh és un poble situat al nord de l’Iraq, a la regió de la Plana de Nínive, i segurament, el de majoria cristiana més gran del país, amb 50.000 habitants, gairebé tots ells cristians: catòlics caldeus, sirià-catòlics, i sirià-ortodoxos. La majoria cristiana d’aquesta zona de l’Irag va ser el primer objectiu dels terroristes del Daesh durant la invasió de Mosul i les poblacions de majoria cristiana de la Plana de Nínive, l’estiu del 2014. Aleshores, 120.000 cristians de la zona, famílies senceres, van haver de fugir en qüestió d’hores i la majoria es van encaminar a Erbil, capital de Kurdistan iraquí.

Els bombardeigs van destruir molts temples i a Qaragosh, entre les runes d’una església un sacerdot cristià sirià-catòlic, va rescatar un calze, que va ser també tirotejat, com altres objectes litúrgics. Aquest calze ha peregrinat per diverses esglésies diocesanes a Espanya, a través de la institució Ajuda a l’Església Necessitada, per tal de sensibilitzar el nostre entorn europeu de la realitat dels cristians perseguits que viuen la seva fe en contextos molt difícils.

El proper cap de setmana el calze de Qaraqosh serà present a la Parròquia de Sant Josep, de Sant Vicenç dels Horts, a les misses de dissabte 12 de juny, a les 18.30h, i diumenge 13 de juny, a les 11h. Serà una ocasió especial per pregar pels cristians iraquians que pateixen el martiri a la terra del nostre pare Abraham, i, per conèixer ANC, Ajuda a l’Església Necessitada, i la tasca que fa allà on l’Església té necessitat.