Aquest dijous 21 de març, el bisbe Agustí Cortés, acompanyat del Secretari General i canceller de la nostra diòcesi, Mn. Joan Pere Pulido, del vicari general i rector de la Catedral-Parròquia de Sant Llorenç, Mn. Josep Maria Domingo, i, també, del delegat de Pastoral Social Penitenciària, el P. Jesús Bel, ha visitat la Llar ‘la Mercè’ de la Fundació Mercedària. Antigament, en aquest edifici, hi vivia una comunitat de religioses. Ara, acull persones que surten de diversos centres penitenciaris i els cal una reinserció a la societat. Des d’aquesta llar els imparteixen diferents tallers, com per exemple, una de les tasques importants, és fer les Sagrades Formes. Tal com ens ha explicat el Mustafà, és una feina de la qual s’hi entrega en cos i ànima i se sent realitzat perquè veu que fa un servei important.

Actualment a la Llar ‘la Mercè’ hi viuen 6 persones que han sortit de diversos centres penitenciaris i no tenen a on anar. A banda de fer les Sagrades Formes, també es dediquen a cuidar l’hort, entre d’altres tasques. La directora de la Fundació Obra Mercedària, la Núria Ortín, ha estat la responsable d’ensenyar totes les dependències de la llar i de fer les explicacions oportunes per situar-nos en el context.

La Missió de la Fundació Obra Mercedària és acompanyar i atendre les persones que es troben privades de llibertat i a la seves famílies. Estar al costat de les persones en situació de risc o pobresa i exclusió social, acompanyant-les en el seu procés de reinserció, promoció i desenvolupament integral.

L’Obra Mercedària és la Fundació dels Pares Mercedaris de la Província d’Aragó, present en 6 països: l’Estat espanyol, Moçambic, Veneçuela, El Salvador, Guatemala i Panamà.

Treballen de manera integral en tres etapes:

  • Prevenció (abans)
  • Acompanyament (durant)
  • Reiserció (després)

Et recomanem