Sant Pere de Ribes va acollir el passat diumenge dia 16 d’abril la tradicional Trobada de Germanor de l’Hospitalitat de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa.  Aquesta convocatòria es fa una vegada a l’any i es va rotant entre les diferents delegacions territorials de l’Hospitalitat de Lourdes presents a la Província Eclesiàstica de Barcelona.

Enguany, la delegació amfitriona va ser la del Garraf i van fer-se presents al voltant de 400 persones de les delegacions de Llavaneres, Argentona, Mataró, Sant Celoni, Badalona, Premià, El Masnou, La Garriga, Granollers, Terrassa, Barcelona, el Cottolengo, Vilafranca, Viladecans, Gavà, Sant Vicens dels Horts i Sant Feliu de Llobregat.

A partir de les 10h va començar l’acolliment i l’esmorzar per als diferents grups que hi arribaven, i a les 11.30h va tenir lloc l’eucaristia, presidida pel bisbe Agustí Cortés, a la Parròquia de Sant Pere. En acabar, es van sentir les caramelles del grup Joves i Casats de la localitat i, a la Plaça de l’Església va tenir lloc tota una animació a càrrec del Ball de Cercolets i la Colla Gran de Ball de Bastons, de Sant Pere de Ribes, i fins i tot actuació castellera dels Castellers de Foix, de Cubelles.

En un ambient entranyable i molt acollidor, es va realitzar a la pista annexa al pavelló un gran dinar, al qual es van quedar la quasi totalitat dels participants, i també s’hi van unir l’alcaldessa i dos regidors de la vila.

Cap a les 17h va ser l’hora dels adéus i el moment per passar el testimoni a la delegació de Premià de Dalt que serà qui acollirà la següent Diada de Germanor, l’any 2024.

La valoració dels organitzadors destaca la quantitat de persones voluntàries de l’Hospitalitat que van participar i la procedència molt capil·lar de tot el territori, com a signe valuós de sinodalitat.

Et recomenem