Avui se celebra la 1a Jornada Internacional de la Fraternitat Humana, després que el 21 de desembre de 2020 l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar per unanimitat aquesta data del 4 de febrer com a Dia Internacional de la Fraternitat Humana.

Aquesta data no és una casualitat: avui fa dos anys, el 4 de febrer de l’any 2019, el Papa i el Gran Imam d’Al-Azhar (el Caire), Ahmad Al-Tayyeb, van signar el Document sobre la Fraternitat Humana per la Pau mundial i la Convivència comuna, durant el viatge apostòlic del Sant Pare als Emirats Àrabs Units. El Papa i el Gran Imam van passar gairebé mig any redactant aquest Document fins que ho van anunciar junts durant aquella històrica visita. Uns mesos més tard s’establia l’Alt Comitè per a la Fraternitat Humana per traduir les aspiracions del Document en compromisos ferms i accions concretes que fomentessin la fraternitat, la solidaritat, el respecte i la comprensió mútua.

L’impuls al projecte de fer visible la fraternitat humana ha pres més embranzida amb la publicació de l’encíclica del papa Francesc Fratelli Tutti sobre la fraternitat i l’amistat social.

El Sant Pare participa virtualment en la trobada d’avui amb el Gran Imam d’Al-Azhar, amb el Secretari General de les Nacions Unides, Sr. António Guterres, i amb altres personalitats. Més informació a vaticannews i vatican.va