El diumenge 22 d’octubre passat, a la parròquia de Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú (Garraf), es va celebrar l’acte de la dedicació de l’altar major.  

A principis d’estiu, l’església de Sant Antoni Abat de la capital del Garraf, obria de nou les seves portes després d’unes reformes importants a l’enorme presbiteri que tenia. Aquesta reforma ha permès obrir el temple a les dues vilanoves: la part antiga i la part nova, baixar el presbiteri proporcionant un nou espai per fer les celebracions per a 140 persones per tal de fer la litúrgia més propera i propiciant la col·locació d’un nou altar fet a partir d’una pedra procedent de la muntanya santa de Montserrat.  

La celebració, amb l’església plena, la va presidir el bisbe Agustí Cortés, acompanyat dels preveres de diferents parròquies del nostre bisbat, vinculats a Sant Antoni Abat, també dels monjos de Montserrat i les monges de Sant Benet. També hi va assistir l’alcalde i altres autoritats de la ciutat.  

La presència dels monjos i de les benedictines mostrava l’estima de sempre entre la ciutat i els monestirs de la muntanya de Montserrat i de forma particular la procedència de la relíquia que descansa al peu de l’altar, el monjo benedictí P. Josep M. Fontserè i Masdéu, màrtir el 1936.  

En els ritus de la dedicació de l’altar destacaven els signes de la col·locació de la relíquia, la unció, l’ensensació, el recobriment i la il·luminació.  

Tota la litúrgia va ser bellament acompanyada dels salms litúrgics interpretats pel Grup Instrumental de Santa Maria de la Geltrú i un cor format per l’ocasió.  

La celebració va acabar compartint la tradicional coca de Montserrat. 

Et recomenem