Una crida a ser anunciadors de l’esperança: aquesta va ser la idea clau del recés per al clergat del nostre bisbat, celebrat ahir a la Residència Mare Ràfols de Vilafranca del Penedès. Una cinquantena, entre preveres i diaques, es van reunir per a una matinal de recés, conduïda pel bisbe auxiliar de Barcelona, Javier Vilanova, que en la seva trajectòria ha profunditzat molt en l’espiritualitat sacerdotal.

Esdevenir anunciadors de l’esperança en els nostres deserts, els deserts del món… Aquest do de l’esperança no és superficial, ve de posar en el Senyor la pròpia confiança, de viure centrats en Ell. D’aquesta manera, segons el bisbe Vilanova, s’arriba a ser “homes de pau”; una pau que no significa absència de conflictes o dificultats, sinó saber que Déu està amb nosaltres i que en ell ens recolzem. També subratllava la idea d’esdevenir portadors d’alegria i, en aquest sentit, esmentava l’exemple del seu germà en l’episcopat, el bisbe Toni Vadell. Una joia que neix del do rebut amb el sacerdoci, sabent que el protagonista és l’Esperit Sant. Una última invitació del ponent va ser la de viure la triple confiança: moderada confiança en un mateix, ni manca d’autoestima ni autosuficiència; moderada confiança en l’altre, amb realisme i alhora donant suport a les possibilitats de l’altre; plena confiança en Déu.

Després de la ponència i del temps de recés en silenci, va haver-hi informacions vàries de la vida diocesana i el dinar de germanor per qui s’hi va quedar.


Aspirants i candidats al diaconat

Anteriorment, dissabte 12 de març, es va celebrar el recés per als aspirants i candidats al diaconat permanent de la nostra diòcesi, acompanyats per algunes esposes, a la Casa de l’Església. El contingut es va centrar en el tema “Quaresma i Esperança” i va ser preparat pel vicari episcopal Mn. Joan Peñafiel. Es considerà la seva relació amb la fe, les promeses de Déu, les expectatives humanes, el camí, la pregària, la diaconia i la sinodalitat.

Després d’una estona de reflexió i pregària, seguí una taula rodona on es presentà la Delegació per al Diaconat de la diòcesi, experiències en l’exercici del ministeri a les parròquies i en altres àmbits, com ara Pastoral Penitenciària, Animació Bíblica de la Pastoral, Ecumenisme i Diàleg interreligiós i Pastoral de la Salut, i s’afavorí el coneixement entre els ja diaques i els aspirants i candidats a aquest ministeri.

Et recomenem