thumbnail_Assemblea Parroquial sinodal Sant Just
El 6 i el 13 de febrer, dues sessions de treball sinodal a la Parròquia dels sants Just i Pastor, de Sant Just Desvern

Durant aquestes setmanes, es viu una gran efervescència dins la diòcesi que fa veure com avança en mode sinodal. Us ho expliquem breument. 
 
Vilafranca del Penedès. El proper diumenge, 20 de febrer, a l’Església de la Mare de Déu de Montserrat, al barri de l’Espirall, se celebrarà una assemblea parroquial. En aquesta es convergirà el treball que hauran realitzat els 19 grups creats per acollir les preguntes entorn del sínode. 
 
Sant Vicenç dels Horts. El proper dissabte, 5 de març, a les 18.30h, a la casa parroquial, tindrà lloc una trobada per engegar la jornada al treball sinodal de la Parròquia de Sant Vicenç dels Horts. El conferenciant, encarregat de conduir la xerrada, serà en Joan Ferrés Prats, vicentí de naixement, que, residint actualment al territori de l’Arquebisbat de Barcelona, fa part del Consell Pastoral de l’Arxidiòcesi. Amb aquesta convocatòria del sínode, s’explicarà la proposta del papa Francesc, la importància de participar-hi, d’aportar idees i d’escoltar-se a fons. 
 
Garraf. Demà, 19 de febrer, a la Parròquia de Sant Joan Baptista (Vilanova i la Geltrú) tindrà lloc la Trobada Sinodal que aplegarà aproximadament a 150 participants de totes les parròquies de l’Arxiprestat de Garraf. 
 
Arxiprestat de Piera Capellades. En tractar-se d’un territori extens amb moltes parròquies, durant els pròxims dies, es duran a terme diverses assemblees; el 6 de febrer es va dur a terme a Bedroc; el 13 de febrer a Piera i Carme; el proper diumenge, 20 de febrer, a Vallbona d’Anoia, la Torre de Claramunt i Capellades; el proper 27 de febrer a la Torre de Claramunt i els Hostalets de Piera, i per últim el 13 de març a La Llacuna. 
 
A les parròquies de l’Alt Foix. Diumenge 13 de febrer, a l’església de Sant Genís de Torrelles, en acabar la Celebració Dominical, va tenir lloc l’assemblea sobre el Sínode 2021-2023. En aquesta van assistir-hi més de trenta persones de les quatre parròquies que comprenen els municipis de Sant Martí Sarroca, Torrelles de Foix i Pontons, coordinades per un únic Consell Pastoral Interparroquial, que sens dubte, ja és un signe de “fer camí junts”. En aquesta assemblea, s’hi van posar en relleu les inquietuds que vivim i com cal encarar el futur de l’Església per fer possible aquest camí, en la participació de tots, laics, i ministres ordenats. Va resultar una experiència positiva en si mateixa pel grau de participació, les reflexions aportades i l’esperit de germanor que es va viure. 
 
Catedral de Sant Llorenç. El passat cap de setmana, el 12 i 13 de febrer, abans de les misses, es va convocar un espai de “Sínode Obert”, adreçat a totes les persones de la parròquia, especialment a les que no pertanyen a cap grup estable. En la mateixa Catedral es van reunir en petits grups per reflexionar i compartir al voltant de les preguntes del sínode. El 20 de març tindrà lloc una Assemblea àmplia per acabar aquesta primera etapa del Sínode en àmbit parroquial. No obstant això, la tasca continua, ja que no es tracta de respondre preguntes, sinó d’activar els nostres àmbits cristians amb aquest estil sinodal: caminar junts en comunió, participació i missió. 
 
L’equip de la Delegació de Pastoral de la Salut, ha convocat una matinal, el proper dimarts 1 de març, de 10h a 13h, a la casa de l’Església (Sant Feliu de Llobregat). En aquesta s’hi aprofundiran les qüestions plantejades als materials sobre el sínode i per poder realitzar en persona una experiència sinodal i caminar junts. Hi estan convidats els capellans i agents de pastoral que treballen i donen els seus serveis als hospitals o residències. 

Et recomenem