Catalonia Sacra proposa una visita guiada per conèixer les singularitats del Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Clariana (Alt Penedès), projectat i dirigit per l’arquitecte Dr. Joan Bassegoda Nonell.
Aquesta activitat cultural està prevista per al dissabte 26 de setembre, a les 11h, i serà conduïda pel Dr. Daniel Sancho. Es realitzarà amb tots els protocols d’higiene i de seguretat anti-Covid i amb un aforament limitat, per això cal fer una inscripció prèvia, amb un preu de 5 euros, al web de Catalonia Sacra.
Les peculiars formes i l’interior del santuari de Clariana ens conviden a descobrir una bellesa amagada entre les vinyes del Penedès: la planta de l’edifici presenta un presbiteri hexagonal, per damunt del qual hi ha un cimbori vuitavat, i dins dels murs podem gaudir d’un Sant Crist del s. XVII procedent del Museu Marès de Barcelona o d’uns magnífics mosaics de Santiago Padrós (1918 – 1971).
Catalonia Sacra ha reprès les activitats de la seva agenda cultural 2020 aquest setembre. Les visites guiades, els itineraris, les conferències, etc. programades aquest any s’havien d’iniciar el 14 de març però la declaració de l’Estat d’Alarma davant la pandèmia van forçar-ne l’ajornament. Ara, després de l’estiu, s’ha decidit reprendre la programació prevista en grups reduïts i sota estrictes mesures d’higiene i salut, seguint el calendari inicialment previst i sempre supeditats a l’evolució de la situació sanitària. La intenció de Catalonia Sacra és poder reprogramar l’any vinent la vintena d’activitats que, fins ara, s’han hagut de posposar a causa de la Covid-19.