La capital portuguesa espera milions de joves de tot el món de l’1 al 6 d’agost. Serà un esdeveniment no només per al jovent, sinó per a tota l’Església i per al país veí.

La Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) és una trobada de joves de tot el món amb el Papa. A més, és un pelegrinatge, una festa de la joventut, una expressió de l’Església universal i un moment fort d’evangelització del món juvenil. Es presenta com una invitació a una generació determinada a construir un món més just i solidari. Tot i la seva identitat clarament catòlica, és oberta a tothom, tant als més propers a l’Església, com als més distanciats.

Les Jornades Mundials de la Joventut tenen lloc cada any a les diòcesis (fins al 2020, coincidint amb el Diumenge de Rams i des del 2021, amb la festa de Crist Rei), però cada dos, tres o quatre anys se celebren amb caràcter internacional en una ciutat triada pel Papa, i comptant sempre amb la seva presència. Reuneix milions de joves per celebrar la fe i la pertinença a l’Església.

Des de la primera edició, que va tenir lloc a la ciutat de Roma el 1986, la Jornada Mundial de la Joventut destaca com un laboratori de fe, un lloc de naixement de vocacions per al matrimoni i la vida consagrada i un instrument d’evangelització i transformació de l´Església.

Pretén proporcionar a tots els participants una experiència d’Església universal, tot fomentant la trobada personal amb Jesucrist. És un nou impuls a la fe, l’esperança i la caritat de tota la comunitat del país d’acolliment. Tenint com a protagonistes els joves, la Jornada Mundial de la Joventut cerca, també, promoure la pau, la unió i la fraternitat entre els pobles i les nacions de tot el món.

Vull participar-hi!

SantfeliuJove, val a dir, la Delegació de Pastoral de Joventut del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, amb el Secretariat Interdiocesà de Joventut, organitza la peregrinació a la JMJ de Lisboa. Pren nota:

Del diumenge 30 de juliol al dilluns 7 d’agost de 2023

Adreçada a:

  • joves majors d’edat (nascuts entre 1988 i fins al juliol del 2004)
  • menors d’edat (nascuts entre 2007 fins als nascuts entre agost i desembre del 2004)
  • acompanyants de grup (sense límit d’edat)

Preu: 425 euros (inclou: inscripció a la JMJ, viatge, allotjament i àpats)

Termini: 17 de març del 2023

Més informació: santfeliujove@bisbatsantfeliu.cat


Abans de l’estiu hi haurà tres moments a nivell diocesà on es podrà anar actualitzant tota la informació de la JMJ:

Jornada d’animadors. L’organitza el SIJ i enguany la desenvoluparem a cadascuna de les diòcesi. A Sant Feliu de Llobregat serà el dissabte 4 de febrer de 2023, de les 10 a les 13h, al CPS Francesc Palau del Prat de Llobregat (Carrer Cadaqués, 2, 2n). Serà una matinal per aprendre eines per acompanyar els grups petits d’adolescents i joves.

Trobada diocesana d’adolescents i joves. Organitzada per l’Equip de la Delegació de Joventut. Serà el dissabte 18 de març de 2023 a Vilafranca del Penedès, des de les 11 a les 19h. Aquest dia també estan convocats aquells joves que celebraran el sagrament de la Confirmació.

Enviament diocesà. Al mes de juliol (data per concretar), a la Casa de l’Església de Sant Feliu de Llobregat. Ens trobarem els joves de la diòcesi que participem a la JMJ i serem enviats pel bisbe diocesà a aquest esdeveniment.

Et recomanem