Cinquè aniversari de Laudato Si’.

 

Un ampli grup de persones responsables i membres d’entitats, moviments i congregacions cristianes, preveres, religiosos, religioses, laics i laiques de tot Catalunya van fer públic divendres passat el seu ’Compromís amb una ecologia integral’, una acció que convida a l’adhesió, tant personal com d’entitats, a través d’una recollida de signatures digital.

En ocasió del cinquè aniversari de la publicació de l’encíclica Laudato si’, expressen preocupació davant d’un “desenvolupament depredador” que afecta “els països i les comunitats més pobres”. Consideren que la crisi sanitària “ha mostrat un cop més la profunda interdependència de la família humana”. I per això fan una crida a la “coresponsabilitat” en clau d’Església catalana per “avançar en la construcció d’un món més just i fratern”.

Podeu llegir i signar el manifest complert en aquest enllaç al web de Justícia i Pau, una de les entitats promotores.

Cal dir que aquest grup d’entitats ja fa un temps que han establert un diàleg per generar sinèrgies de conversió ecològica integral en el si de l’Església catalana. Ara, amb motiu del cinquè aniversari de l’encíclica, s’està duent a terme la campanya Laudato Si’ cada dia, impulsada des de la Xarxa Ecoparròquies, de Justícia i Pau.