Aquest diumenge 13 de novembre celebrem la VI Jornada Mundial dels Pobres, que va impulsar el papa Francesc ara fa sis anys, durant el tancament de l’Any de la Misericòrdia i quan se celebrava el Jubileu dedicat a les persones marginades. La jornada té com a objectiu ajudar-nos a reflexionar sobre com afecten, a la vida dels nostres germans més pobres, el nostre estil de vida, aquelles decisions i gestos que realitzem en el dia a dia. 

Sota el lema Jesucrist es va fer pobre per vosaltres, Francesc llança una crida a la solidaritat enmig d’un món ferit per la violència i la guerra. Davant els milions de refugiats dels diferents conflictes a Orient Mitjà, Àfrica Central i ara Ucraïna, el Sant Pare convida a “compartir el poc que tenim amb els qui no tenen res, perquè cap pateixi”. 

Francesc ens recorda en aquesta VI Jornada Mundial que cal “fer un esforç perquè a ningú li falti el necessari . (…) No és l’activisme el que salva, sinó l’atenció sincera i generosa que permet acostar-se a un pobre com a un germà que tendeix la mà perquè jo em desperti de la letargia en la qual he caigut”. També ens recorda que la caritat “no és una obligació sinó un signe de l’amor, tal com ho ha testimoniat el mateix Jesús”, i “la generositat cap als pobres troba la seva motivació més forta en l’elecció del Fill de Déu que va voler fer-se pobre Ell mateix. 

La Conferència Episcopal Espanyola i Càritas han preparat diversos materials per a la seva utilització per part de totes les Diòcesis, parròquies, comunitats, moviments, associacions i institucions de l’Església.

Et recomenem