Més d’un miler de persones s’han reunit avui a la Catedral de Barcelona en la missa funeral de corpore in sepulto del bisbe auxiliar Mons. Antoni Vadell i Ferrer, traspassat el passat dissabte, 12 de febrer. La celebració eucarística ha estat presidida pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, i concelebrada pels bisbes auxiliars de Barcelona, Mons. Sergi Gordo i Mons. Javier Vilanova, així com per una vintena de bisbes, entre els quals el bisbe Agustí Cortés i altres bisbes de les diòcesis catalanes i de la CEE, així com els abats de Montserrat i Poblet, a més d’un gran nombre de preveres.

Durant l’homilia, el cardenal Omella ha dit que «el bisbe Toni va unir el seu dolor al de Crist, i va posar a les seves mans la seva vida i tot el seu ésser», ha tingut molt present en tot moment la mare del bisbe Toni, l’Antònia, el seu germà Joan i la resta de familiars així com «les persones que l’han atès amb tanta entrega en aquest temps de malaltia». També ha destacat la devoció de Mons. Toni Vadell per la Mare de Déu de Lluc. Finalment, ha expressat que “l’Arquebisbe, els Bisbes Auxiliars i tota l’Arxidiòcesi plora, perquè perdem una «gran columna», i jo, personalment, perdo no només una gran ajuda en el meu ministeri pastoral, sinó sobretot un germà petit al que estimo de cor”.

El bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Sergi Gordo ha donat el condol a l’arxidiòcesi en nom del papa Francesc a través d’un comunicat de la Santa Seu.

Posteriorment, el diaca de l’arxidiòcesi de Barcelona Ramon Ollé ha fet un agraïment en nom de la família, en el que ha dit que el bisbe Vadell generava atracció “amb humilitat i discreció”. Ha recuperat una expressió que el bisbe Toni va pronunciar als catequistes de Catalunya i Balears: “Hem de perdre la por a dir que som uns enamorats del Crist” i ha parlat també del testimoni que el bisbe Vadell ha donat en aquesta darrera etapa de malaltia.

Demà dimarts 15 de febrer, a les 17h, se celebrarà el funeral de corpore in sepulto a la Catedral de Mallorca, que serà retransmès en directe per YouTube, i, posteriorment, el fèretre serà traslladat al Santuari de Nostra Senyora de Gràcia, a Llucmajor, Mallorca, on rebrà sepultura en un acte familiar i privat.

A la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat es té un molt bon record del bisbe Toni Vadell, sigui per l’estreta vinculació amb l’Arxidiòcesi de Barcelona, en formar part de la mateixa Província Eclesiàstica, sigui per la seva acció pastoral en el terreny de la catequesi, que el va portar, sense anar més lluny, el passat mes de novembre al santuari de Montserrat, durant les XIII Jornades de Formació per a Catequistes. També recordem quan, l’any 2017, per indisposició del bisbe Agustí Cortés, va ser ell qui va presidir l’ordenació diaconal de Mn. Rafael Galofré, DP, a la Parròquia de Sant Vicenç Màrtir, de Sant Vicenç dels Horts.

Et recomenem