Del 4 al 14 de desembre de 2023 se celebra a Vic la trobada del Govern General amb la Conferència Europea Claretiana (ECLA). A més a més dels membres del govern general hi assisteixen també tots els membres dels governs provincials d’Alemanya, Fàtima, Polònia, Santiago i Sanctus Paulus. Aquesta trobada se celebra després de les visites canòniques realitzades pel Govern General al continent europeu.

La trobada ha començat amb la celebració de l’Eucaristia, presidida pel Superior General, P. Mathew Vattamattam, CMF, qui ha recordat algunes llums i esperances del temps de l’Advent en el qual se celebra la trobada i ha convidat a no ocupar la càtedra de l’Esperit Sant sinó a ser cocreadores del futur amb l’Esperit.

A la celebració de l’Eucaristia han seguit diverses intervencions del Superior General, el President de ECLA (Conferència d’Europa) i el Superior Provincial de Sanctus Paulus, província amfitriona d’aquesta trobada. Des de la ciutat de Vic, van ressonar amb especial força les paraules dirigides pel P. General als presents en l’obertura: 

“El Senyor va cridar a Sant Antoni María Claret en un moment difícil de la història d’Europa per a obrir nous camins d’evangelització quan els mitjans tradicionals es veien obstaculitzats” 

Al llarg del seu discurs també va destacar que, davant els desafiaments d’una Europa en canvi “la nostra tasca consisteix a romandre fidels al que som a l’Església i a tractar de compartir el que hem rebut, trobant maneres d’enriquir a l’Església i al món des del nostre carisma. (…) És temps per a mantenir vives les esperances i abraçar també la nostra vulnerabilitat confiant en el Senyor que guia la nostra Congregació”.

Els treballs d’aquest primer dia, moderats per Hno. Carlos Verga, CMF, han continuat amb un temps d’oració, la presentació d’algunes estadístiques de la realitat de la Congregació a Europa i una conversa espiritual sobre les tensions que travessa l’Església en aquest continent. Aquesta conversa va ser prèviament motivada i animada per la H. Jolanta Kafka, RMI, que va participar com a facilitadora en el Sínode de la Sinodalidad celebrat a Roma l’octubre passat.

Et recomanem