Jornada de la Vida Consagrada i del moviment Vida Creixent.

El proper diumenge, 2 defebrer, se celebra litúrgicament la festa de la Presentació del Senyor i és una diada vinculada tant als religiosos i religioses com al moviment Vida Creixent.

En aquesta dia se celebra la Jornada de la Vida Consagrada, perquè recorda que els consagrats i consagrades renoven l’ofrena d’ells mateixos a Déu per a la salvació del món. Les comunitats de vida consagrada s’obren així a l’acollida i a l’anunci humil i decidit de la pròpia vocació i consagració. Per altra part, a les lectures pròpies del dia es recorden els ancians Simeó i Anna, profetessa, que són els sants patrons de Vida Creixent. 

La celebració diocesana d’aquesta festa tindrà lloc el dia 1 de febrer, a les 19h, a la Catedral de Sant Llorenç, en una eucaristia presidida pel bisbe Agustí, en què es recordaran els membres de Vida Creixent difunts durant l’any, així com els religiosos i religioses traspassats, i també aquells que celebren els 25, 50 o 60 anys de vida consagrada.  

Aquest 2020 el lema de la Jornada és “La vida consagrada amb Maria, esperança d’un món sofrent”: Maria i els consagrats anuncien que el mal no té l’última paraula, perquè Déu és més fort; que en el regne dels cels “ja no existirà més la mort, ni dol, ni crits, ni sofriment” (Ap21, 4); i que hem d’anticipar aquest Regne ja en aquest món, mitjançant les nostres bones obres, i la nostra caritat, fe i esperança.

Data: 29 / gener / 2020