El proper diumenge 5 de maig és la “Pasqua del Malalt”. És una bona oportunitat per estar a prop dels malalts, dels seus familiars, dels qui han perdut a éssers estimats i dels professionals de la salut. També pot ser una ocasió per administrar la Unció dels malalts durant la Missa del diumenge amb tota la comunitat present. A la nostra diòcesi, la Pasqua del malalt la celebrarem el proper dissabte 4 de maig.

La Campanya del malalt d´aquest any té per lema «Donar esperança en la tristesa» i vol ressaltar la importància de l´acompanyament en la malaltia mental.

El missatge del Sant Pare, per aquesta Jornada, es titula Cuidar els malalts tenint cura de les relacions. S’inspira en la frase bíblica “No és bo que l’home estigui sol. “Cal subratllar que, fins i tot en els països que gaudeixen de pau i de més recursos, el temps de la vellesa i de la malaltia sovint es viu en la solitud i, de vegades, fins i tot en l’abandonament. Aquesta trista realitat és sobretot conseqüència de la cultura de l’individualisme, que exalta el rendiment a tota costa i cultiva el mite de l’eficiència”, segons ha destacat el Delegat de Pastoral de la Salut, Mn. Xavier Sobrevia.

La Pasqua del malalt, a la nostra diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, la celebrarem, amb una trobada festiva, el proper dissabte 4 de maig, al Parc Sanitari de Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat.

PROGRAMA

10 h Arribada i acollida.

10.30 h. Missa presidida pel nostre bisbe, Agustí Cortés.

11.30 h. Pica-pica.

11.45 h Dinàmica compartida  i animació festiva per la tuna “Sant Lluís Gonzaga”.

12.45 h. Comiat.

Estan convidats a participar els malalts, els familiars, els voluntaris de la Pastoral de la Salut i els professionals de la salut de totes les parròquies i comunitats de la diòcesi.

A la pàgina web del bisbat, en l´apartat “Recursos” de la Delegació de Pastoral de la Salut, podreu trobar els documents per preparar la Pasqua del Malalt 2024.

Per a més informació, o per a qualsevol aclariment, podeu escriure un correu electrònic a: a salut@bisbatsantfeliu.cat

Et recomanem