La celebració de la Festivitat de la Mare de Déu de Montserrat d’enguany comptarà amb la tradicional Vetlla de Santa Maria, aquest divendres 26 d’abril, a les 22h, que la presidirà l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives; i la missa del dia 27, a les 11h, que presidirà el cardenal arquebisbe de  Barcelona, Joan Josep Omella. Totes dues eucaristies es podran seguir en directe a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local, per Ràdio Estel i per Montserrat
Ràdio.

Cal recordar que, com és costum, en el moment de l’Ofertori de la Vetlla, el P. Abat de Montserrat rebrà l’ofrena dels donatius pel manteniment de “l’oli simbòlic” de les llànties votives que durant tot l’any cremen davant la venerada imatge de Santa Maria, representant i fent memòria de les comarques, entitats, institucions i moviments que les han ofrenat des de 1947, l’any en què es van celebrar les festes de l’entronització, i la tradició de vetllar Santa Maria.

Aquest any renovarà l’ofrena de les llànties la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat amb motiu dels 125 anys de la seva constitució, tot
recordant la Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat, pregària que la Lliga va encomanar al Dr. Josep Torras i Bages, bisbe de Vic, ara fa també 125 anys.

Servei de cremallera especial de pujada i de baixada per la Vetlla i sardanes a la Plaça

Per facilitar el desplaçament a la Vetlla en transport públic des de l’estació de Monistrol-Vila, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya farà un viatge especial de pujada del cremallera a les 20h; i, en acabar la celebració, el mateix tren baixarà des de l’estació de Montserrat-Monestir fins a la de Monistrol-Vila (pàrquing) a les 0.30h.

Tot just acabada la Vetlla, a la Plaça de Santa Maria, hi haurà una ballada de sardanes (disc), i l’endemà, dia 27, en finalitzar la missa conventual, una audició de sardanes en directe, en aquest cas a càrrec de la Cobla Triomfal d’Igualada.

Dissabte 27, entrada lliure al Museu i audició de sardanes a les places

El dia 27 d’abril, com és habitual també, el Museu de Montserrat tindrà entrada lliure. Els visitants podran gaudir de l’exposició permanent, i de les mostres temporals, inaugurades recentment: Laus Deo, d’Antón Lamazares; i Donacions 2012-2022, comissariada per Sílvia Muñoz d’Imbert i Santi Barjau. A les places, en acabar la missa conventual que presidirà el cardenal Joan Josep Omella, hi haurà una audició de sardanes amb la Cobla Triomfal d’Igualada.

Et recomanem