Agenda d’activitats

El projecte conjunt dels 10 bisbats amb seu a Catalunya, que des del 2012 vol dinamitzar el patrimoni cultural de l’Església, va presentar la seva programació cultural el dia 24 de març, des del cor dels canonges de la Catedral de Vic i retransmès en directe via YouTube.

Una quarantena de visites, conferències, tallers… conformen l’agenda d’activitats en aquest any, que es desenvoluparan entre març i novembre. D’aquesta manera, la programació manté, tot i el context de pandèmia, el nombre d’activitats programades en anys anteriors i recupera algunes de les que es van haver de suspendre l’any passat a causa de la Covid-19. Les activitats proposades es fixen tant en les grans catedrals com en les petites esglésies, en conjunts arquitectònics o en petites obres mestres.

Entre les activitats que es realitzen al territori del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, hi la visita guiada a l’ermita de Sant Valentí de les Cabanyes, per al dia 25 de setembre.

La programació completa i les inscripcions es poden veure i fer a www.catalonisacra.cat/agenda . Totes les activitats es faran seguint el protocol d’higiene i seguretat contra la Covid-19 i tindran aforament reduït. La celebració de les activitats quedarà supeditada a les restriccions que puguin decretar les autoritats per frenar la pandèmia.


 

Curs de formació 2020-2021

El patrimoni creat en el marc de l’Església no és una resta del passat com podria ser qualsevol altra. És el testimoni d’una manera de veure la persona, la comunitat, i el sentiment de transcendència dels cristians que al llarg dels segles han viscut a Catalunya. Per comprendre aquest patrimoni calen una sèrie de coneixements, més enllà de les dades històriques o tècniques, no sempre coneguts: per aquest motiu, es va crear el projecte de Formació de Catalonia Sacra. Tot i el context de pandèmia, el curs 2021 manté la presencialitat combinant la formació teòrica amb visites “in situ”.

La primera sessió, a l’Església Prioral de Sant Pere Apòstol de Reus, va tenir lloc el 26 de març. La següent serà el 30 d’abril al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes de Barcelona. La tercera serà al mes de maig, coneixent l’església de Santa Maria de Barberà, per acabar amb la sessió dedicada a l’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla de Sitges, el 21 de juny.