Seguidament, podreu llegir extractes de la carta que ha adreçat el Sant Pare al cap de l’Església grecocatòlica ucraïnesa en què condemna fermament els “innobles” i “inacceptables” atacs russos amb míssils contra la població civil i les infraestructures vitals del país.

Les operacions bèl·liques que han “afectat la població civil i infraestructures vitals dins del país són innobles, inacceptables i no es poden justificar de cap manera”. Això és el que va escriure el Papa Francesc en un missatge, datat el 3 de gener, enviat a l’arquebisbe major de Kíev-Halych, Sviatoslav Shevchuk, que havia escrit al Papa a finals d’any per informar-lo de les conseqüències del fort atac amb míssils que Rússia va llançar el 29 de desembre. La carta la va donar a conèixer la secretaria de l’arquebisbe major.

«Una vegada més – afirma el Pontífex – a través vostre, vull expressar la meva proximitat a la turmentada Ucraïna, plorar els morts i encomanar-los a la misericòrdia de Déu, consolar els ferits i abraçar tots els que pateixen de qualsevol manera. Estic a prop dels pastors que intenten donar esperança a les persones “en una situació que sembla cada cop més desesperada”.

El Papa Francesc afegeix que lamenta que, «en un context internacional cada cop més dramàtic, la guerra a Ucraïna corre el risc de convertir-se en una guerra “oblidada”. Tot i això, és el nostre deure no permetre que caigui el silenci, no simplement mantenir viu l’horror davant esdeveniments tan tràgics, sinó, sobretot, involucrar tots els responsables i la comunitat internacional en la recerca de solucions pacífiques”.

El Sant Pare conclou la carta a Xevtxuk afirmant que aprofita cada oportunitat per recordar el conflicte i el patiment i cita les paraules que acaba de pronunciar a l’audiència del 3 de gener: «La guerra és una bogeria, la guerra és sempre una derrota. Preguem. Resem per la gent de Palestina, d’Israel, d’Ucraïna i de molts llocs on hi ha guerra”.

El Papa Francesc va assegurar a l’arquebisbe ucraïnès que continuarà llançant “vibrants crides perquè cessi el xoc d’armes a Ucraïna i s’iniciïn camins cap a una pau justa”.

Et recomanem