Al marge del Fòrum Econòmic Mundial que se celebra a Davos, Suïssa, el canceller de la Pontifícia Acadèmia de les Ciències i de la Pontifícia Acadèmia de les Ciències Socials ha reflexionat sobre la importància que els empresaris es comprometin a canviar les pràctiques i els objectius empresarials per promoure la integració social de les persones que viuen en la pobresa.

Els líders mundials han d’adoptar un enfocament transformador de l’economia perquè les persones amb dificultats econòmiques puguin sortir de la pobresa.

El cardenal Peter Turkson, canceller de l’Acadèmia Pontifícia de les Ciències i de l’Acadèmia de Ciències Socials, participa al Fòrum Econòmic Mundial de Davos, i, ha subratllat, aquest aspecte del missatge enviat pel papa Francesc als líders mundials.

El cardenal Turkson fa palesa la importància de canviar els objectius de lideratge a les empreses, així com l’imperatiu que contribueixin a la societat més enllà de maximitzar els seus propis beneficis.

El desenvolupament necessita una brúixola moral

El cardenal Turkson ha subratllat que, encara que tradicionalment les empreses existeixen per obtenir beneficis, també han d’alinear els seus objectius empresarials amb valors que beneficiïn la societat i el bé comú. Per això, el canceller ha proposat passar de la maximització de beneficis i rendiments a la seva optimització, instant les empreses a considerar l’impacte més ampli que tenen a la societat i la vida humana.

“Volem aprofitar els objectius de les empreses – ha dit el cardenal Turkson – i no només el benefici i el guany monetari, sinó també el valor transformador que aporten a la societat, fent que la vida sigui millor, que valgui la pena viure-la, que sigui equitativa i inclusiva”.

Noves vies de creixement per a un futur més equitatiu

El cardenal Turkson ha reconegut el repte que suposa canviar les pràctiques empresarials, però ha instat tothom a acceptar la gradualitat amb què es poden aconseguir els canvis. Encara que el canvi es produeixi lentament, ha prosseguit, “segueixo sent optimista sobre el potencial de transformació positiva”.

Finalment, el cardenal Turkson ha instat els participants al Fòrum de Davos a adoptar les noves vies de creixement que poden conduir a un futur més sostenible i just.


Et recomanem