Les parròquies de l’Arxiprestat de Sant Feliu de Llobregat per fer palès el procés que s’ha engegat en aquests mesos en les diverses comunitats cristianes d’aquestes poblacions del Baix Llobregat, van decidir realitzar una trobada posant en pràctica el mateix significat etimològic de la paraula “sínode”: caminant junts!.

El passat dissabte 2 d’abril al matí van realitzar una trobada itinerant, amb punt de partença al Parc Torreblanca (Sant Just Desvern) i destí final a la Catedral de Sant Llorenç (Sant Feliu de Llobregat). Per començar a caminar amb forces, l’acollida va consistir en un esmorzar amb coca de sucre i xocolata. A continuació, els més de 125 participants, de totes les edats i de totes les parròquies, van aplegar-se davant la imatge de la Mare de Déu que hi ha al parc, i allà es va realitzar una pregària inicial i una explicació de com es desenvoluparia tota la trobada. I… a caminar! El recorregut va permetre conversar i anar coneixent-se entre els participants, que s’havien distribuït en 10 grups d’adults i joves, i un altre d’infants: una experiència per gaudir del camí compartit.

Un cop arribats a la catedral, els grups es van ubicar en els diversos espais del temple i la capella, per realitzar un treball de reflexió i diàleg, que després va ser posat en comú a través de breus testimonis dels portaveus de cada grup. El colofó de la trobada arxiprestal va ser la celebració de l’eucaristia, presidida pel bisbe Agustí, que va incloure alguns signes especials, com l’ofrena de les síntesis sinodals que cada parròquia havia realitzat en aquesta etapa diocesana del sínode.

Et recomenem