Des del dissabte 15 de juliol tindrem el calze profanat de Qaraqosh (Iraq) a Vilafranca del Penedès i Castelldefels.

El calze de Qaracosh prové d’una església destruïda, mostra les marques del bombardeig de l’església i del tiroteig als objectes litúrgics.

El calze de Qaracosh serà a la basílica de Santa Maria (Vilafranca del Penedès) els dies 15 i 16 de juliol. A les misses del dissabte a les 20h i el diumenge a les 12h.

En canvi, a Castelldefels ho serà el següent cap de setmana:

Mare de Déu del Carme – dissabte 22 de juliol – Eucaristia 20h.

Mare de Déu de Montserrat – diumenge 23 de juliol – Eucaristia 10:30h.

Santa Maria – diumenge 23 de juliol – Eucaristia 20h.

Donem gràcies a Ajuda a l’Església Necessitada – i a  Josep Maria Guardiola, delegat d’Ajuda a l’Església del bisbat de Sant Feliu de Llobregat-per promoure el “pelegrinatge” d’aquest calze i d’altres objectes litúrgics profanats; al mateix temps que ens dona a conèixer la realitat dels països on els cristians són perseguits i per ajudar els fidels a prendre consciència d’aquesta situació, pregar per ells i ajudar-los.

Qaraqosh és una ciutat al nord de l’Iraq, a l’Orient Mitjà, concretament a la plana de Nínive, amb una població majoritàriament cristiana, que l’agost del 2014 va patir la invasió del Daesh (Estat Islàmic); abans de la invasió tenia 50.000 habitants. La ciutat va ser destruïda i els cristians van haver de fugir. Des del 2016 la ciutat ha estat alliberada i està en procés de reconstrucció amb la col·laboració de moltes entitats com la fundació pontifícia Ajuda a l’Església Necessitada. El papa Francesc va visitar la ciutat l’any 2021.

Et recomanem